Ikea виплатить $ 50 млн компенсації за смерть дітей від повалених комодів

Ikea виплатить $ 50 млн компенсації за смерть дітей від повалених комодів

Шведська компанія Ikea виплатить $ 50 млн як компенсацію сім’ям, чиї діти були на смерть задавлені комодами.

Джерело: Відомості

Цю суму розділять порівну між собою три сім’ї: Коллас зі штату Пенсільванія, Елліз з Вашингтона і Макгі з Міннесоти, чиї сини загинули від падіння на них комодів компанії, повідомляє Quibbll.

Таке рішення було прийнято після дводенного слухання. На додаток до $ 50 млн Ikea пожертвує $ 50 000 трьом дитячим лікарням, а також $ 100 000 дитячій благодійній організації «Фонд Шейна».

Трагічні випадки почалися в лютому 2014 року. Тоді комод MALM перекинувся і придавив дворічного Каррена Колласа. Через кілька місяців такий же випадок стався з ще одним малюком. Кемден Елліс помер через кілька днів після свого дворіччя. Теда Макгі також придавив комод серії MALM.

Загострилася ситуація тим, що інженери вже до цього часу отримували інформацію про травмування дітей, проте ніякі зміни в конструкцію не були внесені. Всього ж від падіння в США отримали травми різного ступеня тяжкості до 40 дітей.

Після цих подій компанія відкликала більше 27 млн комодів. Тоді пропонувалося безкоштовно отримати в магазині набір кріплень і прикрутити меблі до стіни.

Loading...