Саркозі відмовився говорити на тему фінансування з боку Каддафі

Саркозі відмовився говорити на тему фінансування з боку Каддафі

Колишній Президент Франції назвав безсовісним журналіста, який поставив це питання в прямому ефірі.

Джерело: Відомості

Тема спонсорування виборчої кампанії Ніколя Саркозі 2007 року колишніv лідером Лівії Муаммаром Каддафі викликала обурення екс-президента Франції, повідомляє агентство Anadolu.

Саркозі, який готується знову балотуватися на пост глави держави від правоцентристів, назвав «безсовісним» журналіста, який поставив йому питання про використання грошей Каддафі в прямому ефірі.

«Що за неповага. Як не соромно поставити таке запитання в ефірі державного телебачення, тим більше, що тема заснована на брехні багаторазово засудженої особи», — обурився Саркозі, відмовившись прокоментувати твердження про виділення владою лівійської Джамахірії 50 мільйонів євро на передвиборну кампанію 2007 року.

Днем раніше в інтерв'ю сайту Mediapart франко-ліванський бізнесмен Зіяд Такіеддін повідомив, що сам особисто тричі привозив валізи з готівкою з Лівії для фінансування першої передвиборної кампанії Саркозі.

За його словами, в валізах містилося в цілому 5 мільйонів євро готівкою. Кейси з грошима отримував особисто Саркозі і його помічник в період між 2006 і 2007 роками — Клод Геан.

Loading...