Американські аналітики попереджають про можливість серйозного військового конфлікту в Європі з вини Росії

Американські аналітики попереджають про можливість серйозного військового конфлікту в Європі з вини Росії

Приводом для цього можуть стати події в Прибалтиці.

Джерело: Відомості

Стаття екс-співробітника Ради з національної безпеки США при Буші і Обамі опублікована у впливовому  американському журналі Foreign Policy. Джеф Міллер нагадує, що ще 4 роки тому говорив про вторгнення Росії на Україну. Наступний крок Володимира Путіна буде небезпечнішим, ніж попередні.

Для президента і росіян, які дивляться на світ через призму російського релігійного націоналізму, Захід є по своїй суті загрозою через його виродження і глобалізму. Єдність Європи розхитані, а наступний американський лідер Дональд Трамп, здається, відверто благоволить Росії. Таким чином, Кремль виявився в найвигідніших міжнародних умовах з часів закінчення холодної війни для продовження російської експансії, пише автор.

На думку Міллера, Путин, швидше за все, вторгнеться в держави Прибалтики. Російськомовні латвійці та естонці почнуть протестувати, заявляти про переслідування та просити «міжнародного захисту». З'явиться підозріло добре озброєний «Народний фронт звільнення російської Балтики».

Потім збереться саміт НАТО. Якщо альянс не застосує 5 статтю свого статуту, то взаємні гарантії блоку стануть безглуздими. Деякі східноєвропейські держави вирішать приєднатися до Росії, як до більш сильної сторони. Мрія Путіна про розколотий Захід здійсниться,  цитата із  сайту «Інопреса».

Loading...