Вїзд до Шенгену коштуватиме 5 євро для громадян безвізових країн

Вїзд до Шенгену коштуватиме 5 євро для громадян безвізових країн

У США видача такого документу коштує 14 доларів.

Джерело: Відомості

Громадяни третіх країн, які мають безвізовий режим з ЄС, у майбутньому будуть зобов‘язані отримати дозвіл на в‘їзд перед початком подорожей, оголосила Єврокомісія. Подібна система вже існує у США.

Планується, що мандрівники заздалегідь мають зареєструватися онлайн у Європейській системі інформації й авторизації подорожей ETIAS, дозвіл має коштувати 5 євро на 5 років. У США видача такого документу коштує 14 доларів. Очікується, що система ETIAS допоможе краще захистити зовнішні кордони Євросоюзу, адже можна буде виявити підозрілих осіб ще до їхнього прибуття до ЄС.

“ETIAS застосовуватиметься для громадян третіх країн, які мають безвізовий режим з ЄС. І це не стосується членів Євросоюзу, навіть якщо вони не входять до Шенгенської зони. Чи працюватиме ця система для таких країн, як Британія або Ірландія? Ні, якщо вони є членами Євросоюзу”, - говорить Франс Тіммерманс, перший віце-президент Єврокомісії .

Дозвіл на в‘їзд будуть зобов‘язані отримувати вихідці з близько 60 країн, з якими ЄС має безвізовий режим, включно зі США, Канадою, Японією. Система має запрацювати з 2020 року.

Loading...