Жителі США заражаються страшною "хворобою зомбі"

Жителі США заражаються страшною "хворобою зомбі"
Фото: DermalAtlas.ru

Заражена людина гниє заживо і буквально розпадається на частини.

Джерело: Відомості

Стало відомо про проникнення на територію США захворювання лейшманіозу, яке також відоме як "хвороба зомбі", або "хвороба джихадистів". За останні місяці в двох штатах, Техасі та Оклахомі, було зафіксовано кілька випадків зараження цією хворобою, яка призводить до того, що людина гниє заживо і буквально розпадається на частини.

Дане зараження характерне для зони військових дій в Сирії, Афганістані та Іраку. Фахівці припускають, що "хвороба зомбі" поширилася з вини бойовиків, які залишають розкладатися тіла вбитих ними людей. Збудниками страшного захворювання є стрептококи з групи А і одноклітинні паразити-лейшманії. Вони поширюються через те, що на трупах відбувається розмноження мікробів.

Як повідомляє фахівець Військово-медичного університету в Бетесді Наомі Аронсон у своїй статті Clinical Infectious Diseases, також "хвороба зомбі" поширена серед екотуристів, які відвідують Центральну і Південну Америку.

"Шкірна і слизова форма цієї хвороби призводять до появи потворних шрамів, а її внутрішня форма є смертельно небезпечною, і тому своєчасна діагностика і правильна стратегія боротьби з нею життєво важливі для нас", - зазначає Аронсон.

Loading...