У Німеччині проходить масштабна облава на ісламістів

У Німеччині проходить масштабна облава на ісламістів
Німецька поліція / Фото: AFP/Scanpix

У десяти федеральних землях Німеччини проводиться спецоперація проти ймовірних прихильників «Ісламської Держави».

Джерело: Відомості

У Німеччині проходить масштабна спецоперація проти прихильників джихадистського угруповання «Ісламська Держава» (ІД), повідомляє Національне телебачення Естонії.

Заходи силовиків почалися вранці у вівторок в десяти федеральних землях. Вже проведені обшуки більш ніж у 200 квартирах і офісах, які належать радикальному салафітскому угрупованню «Справжня релігія» («Die wahre Religion»), яке масово роздає Коран в німецьких містах, повідомляє агентство DPA з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Основна частина операції проводиться на заході країни і в Берліні. У Гессені обшукам піддані 65 об'єктів, в тому числі 15 у Франкфурті-на-Майні, в Північному Рейні — Вестфалії і в Баварії —  приблизно по 35 об'єктів, в Нижній Саксонії — 20, а в Баден-Вюртемберзі — майже 15, в Шлезвіг-Гольштейн, Рейнланд-Пфальц і Гамбурзі — по п'ять і в Бремені — один об’єкт.

За інформацією DPA, міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр має намір заборонити об'єднання «Справжня релігія» і його заходи «Читай!», що проводяться в містах ФРН в пішохідних зонах. Німецька влада вважає, що ці заходи суперечать конституції ФРН і спрямовані на підрив взаєморозуміння між народами.

Loading...