Коло навколо Мосула звужується. ІДІЛ відповідає терактами

Коло навколо Мосула звужується. ІДІЛ відповідає терактами

Ісламісти знищують домівки, які належать шиїтам, єзидам і християнам.

Джерело: Відомості

У рамках коаліційної операції зі звільнення Мосула від ІДІЛ курдські збройні загони прочісують Башику. Ісламісти відступили з містечка, що за 13 км на північний схід від Мосула. Курдські сили пешмерга обшукують будинки та затримують підозрюваних у причетності до ІДІЛ.

Один з курдських військових керівників повідомив агентству EFE, що у боях за Башику загинуло принаймні 35 бойовиків ІДІЛ. Курдські вояки також розповіли, що ісламісти знищили у місті всі домівки, які належали не сунітам, тобто шиїтам, єзидам і християнам.

Сунітські екстремісти несподівано завдали удару далеко від лінії фронту. Смертник влаштував вибух у священному для шиїтів іракському місті Кербала, внаслідок якого загинули щонайменше 12 людей. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання ІДІЛ.

Водночас у Фаллуджі теракт на блокпості поліції забрав життя 8 людей, ще 20 зазнали поранень. Іракські військові звільнили це місто від джихадистів у червні.

Тим часом кільце навколо Мосула, де ісламісти тримають оборону, звужується. Іракські військові та шиїтські ополченці наступають. 

Управління ООН у справах біженців повідомляє, що Мосул від початку операції покинули вже 54 тисячі жителів, говорить Євроньюс.

Loading...