У Британії почали працювати над фільмом про справу Литвиненка

У Британії почали працювати над фільмом про справу Литвиненка

Литвиненко отримав смертельну дозу полонію-210 1 листопада 2006 року.

Джерело: Відомості

Британська телекомпанія Company Pictures розпочала роботу над створенням трисерійного фільму про справу екс-співробітника ФСБ РФ Олександра Литвиненка, повідомляє Gazeta.ru.

Відзначається, що фільм буде заснований на книзі «Дуже дорога отрута» колишнього кореспондента The Guardian в Москві Люка Гардінга.

«Книга є справді чудово наближеною до життя художньою літературою, яка читається як історія про Джеймса Бонда», — сказала глава Company Pictures Джуді Канніган.

За її словами, в цій драмі «перемішані глобальні зрушення світової політики, завзятість британських детективів, а також важливість демократії, свободи слова і верховенство права для захисту нас від демагогії».

Company Pictures брала участь в створенні таких популярних у Британії серіалів, як «Зниклий» (Missing), «Село» (The village) і «Безсоромники» (Shameless).

«Я в захваті від того, що історія Литвиненка нарешті стане телевізійною драмою», — зазначив Хардінг, котрий також є співавтором і книги про Едварда Сноудена, яку в цьому році екранізував режисер Олівер Стоун.

У червні 2016 року колишній Прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун звинуватив Кремль у замовленні вбивства екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

У січні британський суд оголосив Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна отруювачами Олександра Литвиненка. Суд встановив, що Литвиненко отримав смертельну дозу полонію-210 під час зустрічі з Луговим і Ковтуном 1 листопада 2006 року. 

Олександр Вальтерович Литвиненко — працівник радянських і російських спецслужб (1988—1999), згодом політичний емігрант, опонент уряду Путіна. Помер в одному з британських шпиталів від променевої хвороби 23 листопада 2006 року.

Loading...