Міністри закордонних справ ЄС сьогодні обговорять майбутні взаємини зі США

Міністри закордонних справ ЄС сьогодні обговорять майбутні взаємини зі США

Країни ЄС не знають чого чекати від США з обранням нового президента.

Джерело: Відомості

Міністри закордонних справ ЄС провели у неділю зустріч, аби обговорити ймовірні зміни у міжнародній політиці Сполучених Штатів. Керівники дипломатичних відомств не знають, чого очікувати по перемозі Дональда Трампа. Тож вони прилетіли до Брюсселя на день раніше від запланованої на понеділок ради ЄС у закордонних справах, інформує Євроньюс.

Мірослав Лайчак, міністр закордонних справ Словаччини:
“Ми бачимо, що буде такий собі більш американський діловий підхід. Тож ми маємо бути більш європейськими. Водночас ніхто не ставить під сумнів ці вибори. Ну, і нема питань щодо нашої готовності співпрацювати зі Сполученими Штатами”.

На вечері чільних дипломатів ЄС була відсутня Британія. Міністр закордонних справ Боріс Джонсон заявив, що не бачить у ній сенсу, позаяк готовий працювати з будь-якою адміністрацією США.

Федеріка Моґеріні, верховний уповноважений із питань зовнішньої політики ЄС:
“Дехто в Європі дивується не через те, що Велика Британія тут відсутня, а тому, що вона сьогодні ще іноді присутня за столом перемовин 28 держав. Гадаю, це – нормально для країни, що ухвалила вийти з ЄС, не цікавитися дискусіями щодо майбутніх узаємин ЄС та США”.

І хоча наразі більшість голів зовнішньополітичних відомств перебувають лише в очікуванні нового напрямку міжнародної політики США, багато хто не приховує занепокоєння щодо можлививих розбіжностей, наприклад, щодо Росії. Це питання, до речі, розділяє країни ЄС”.

Loading...