Мексика у вогні: країну заполонили акції протести

Мексика у вогні: країну заполонили акції протести

Акція протесту у Ріо-де-Жанейро у пятницю ввечері вилилась у сутички між демонстрантами та поліцією.

Джерело: Відомості

Тисячі людей, серед яких багато вчителів шкіл, викладачів вищих навчальних закладів, виступали проти урядової ініціативи скорочення державних витрат.

Мирний перебіг акції порушили дії людей у масках, що входять до так званого “Чорного блоку”. Вони почали жбурляти у поліцію пляшки і петарди. Правоохоронці відповіли сльозогінним газом, світлошумовими гранатами та перцевим розчином. Затримані кілька найагресивніших порушників, інформує Євроньюс.

“Якщо Ріо-де-Жанейро справді має фінансові проблеми, то чому тоді керівництво не припинить роздачу податкових пільг? Ними користуються салони спа, ювелірні крамниці, пивні бари, урядові друзі…”, – каже шкільна вчителька з Ріо-де-Жанейро.

Бразилія переживає серйозну фінансову кризу. Дефіцит бюджету цього року може перевищити 48 млрд доларів.

Напередодні федеральний уряд заблокував значну частину коштів на банківських рахунках штату Ріо-де-Жанейро у зв‘язку з заборгованістю перед центральною владою.

Уряд Бразилії ініціював поправку до конституції про обмеження державних витрат. Нижня палата парламенту її вже затвердила. На черзі — сенат. Остаточне схвалення законопроекту очікується до кінця року.

Loading...