Трамп передасть свою власність в довірче управління

Трамп передасть свою власність в довірче управління

Як і Порошенко, Трамп передасть свої бізнес-активи в довірче управління.

Джерело: Відомості

Дональд Трамп, обраний на пост Президента США, як очікується, передасть свою власність в анонімне довірче управління, щоб уникнути конфлікту інтересів, однак законодавство США чітко не регламентує це питання, повідомляє видання Discred.ru з посиланням на CNN.

«Спеціального закону на цей рахунок немає, але існує розуміння, що Президент, вступаючи на посаду, передає свою власність в довірче управління з тим, щоб не допустити конфлікту інтересів, — зазначалося в репортажі телеканалу. — При цьому частина експертів посилаються на те положення конституції США, яке забороняє президенту приймати подарунки з-за кордону. У зв'язку з цим постає питання — чи можна розглядати як «подарунок» доходи, які отримує Трамп від своїх активів за кордоном».

Як зазначила телекомпанія, «фахівцям із конституційного права доведеться розбиратися в цьому питанні».

Згідно відомостей, розміщених на сайті Trump Organization, головою якої є Дональд Трамп, в її віданні перебувають хмарочоси в Туреччині, на Філіппінах і в Уругваї, престижні гольф-клуби в Шотландії, Ірландії і ОАЕ, готелі в Канаді, Ірландії та Панамі, а також будуються готелі в Бразилії і Канаді. Журнал Forbes оцінює стан Трампа в $ 3,7 млрд.

Loading...