Майже 2 млн людей підписали петицію з вимогою зробити Клінтон президентом

Майже 2 млн людей підписали петицію з вимогою зробити Клінтон президентом

Шанувальники Хіларі Клінтон закликають вибірників проігнорувати результати виборів і обрати її Президентом США.

Джерело: Відомості

На сайті Change.org була розміщена петиція з вимогою змінити результати голосування під час виборів Президента США, перемогу на яких здобув мільярдер Дональд Трамп. Автори вимагають від колегії вибірників в ході формального голосування, наміченого на 19 грудня, в порушення Закону і демократичних традицій проголосувати за Хіларі Клінтон, повідомляє видання NewsLand.

Автори петиції зазначають, що Клінтон набрала більше голосів жителів США. Єдиною причиною, за якою пост Президента дістався Дональду Трампу, стало голосування вибірників. Тобто прямо закликають в ході виборів порушити правила виборчої системи США.

Ті, хто подав заяву, впевнені, що ще можна віддати Білий дім іншому кандидатові. «Чому б не скористатися нашим найбільш недемократичним інститутом заради перемоги демократії?» —  міркують вони.

За їхніми словами, Трамп не підходить на посаду президента. «Його імпульсивність, знущання, брехня, сексуальне насильство, а також повна відсутність досвіду роблять його небезпечним для Республіки», — йдеться в тексті.

До цього часу петицію підписали 1 млн 991 тис. 454 осіб.

Як відомо, у США діє виборча система, при якій виборці кожного штату довіряють свій голос вибірникам, а ті, в свою чергу, зобов'язуються проголосувати за того кандидата, який набрав більшість у штаті.

Обрання Трампа Президентом США призвело до масових протестів у США, орагнізованними його противниками. Так, в ході масових протестів кілька поліцейських в американському місті Окленді в штаті Каліфорнія отримали поранення під час патрулювання протестів проти обраного президента США Дональда Трампа, повідомили представники місцевих правоохоронних органів.

У четвер поліція Нью-Йорка заарештувала не менше 30 осіб, які взяли участь в протестних акціях проти обрання Дональда Трампа Президентом Сполучених Штатів 

Loading...