Індію охопила валютна паніка

Індію охопила валютна паніка

Для боротьби з корупцією, відмиванням грошей та тероризмом уряд Нарендра Моді вилучив з обігу купюри номіналом 500 і 1000 рупій.

Джерело: Відомості

Громадяни можуть обміняти їх на купюри нового зразка до 30 грудня. Втім, одразу після оголошення нововведення, в країні на добу зачинилися всі фінансові установи. А з відкриттям утворилися нескінченні живі черги.

“Нам всюди конче не вистачає дрібних купюр. Мої кишені та мій дім пусті. Купуючи молоко у магазині, продавець не приймає готівку. Заправки не заправляють менш ніж на 500 рупій. Нестача страшна. Знайти купюру номіналом 100 рупій – це як шукати вітра в полі,” – каже мешканець Нью-Делі.

Щоб розміняти готівку на дрібніші номінали, люди цілодобово стоять у чергах до банків та поштових відділень. За словами Моді, уряд боровся з загрозою корупції та брудних грошей від самого свого призначення два роки тому. Грошова “шокова терапія” має на меті збільшити доходи держави на мільярди доларів, які щорічно “осідають” у вигляді непотрібних заощаджень людей або виводяться з економіки шляхом “відмивання”, інформує Євроньюс.

Loading...