ФСБ РФ заявило про затримання ще одної групи «українських диверсантів»

ФСБ РФ заявило про затримання ще одної групи «українських диверсантів»

«Полювання на відьом» в окупованому Криму набирає обертів.

Джерело: Відомості

ФСБ Росії сьогодні заявило про нібито затримання «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які планували вчинення диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим». Відповідна інформація розміщена на сайті відомства.

У затриманих нібито вилучено карти-схеми об’єктів передбачуваних диверсій.

Саме затримання відбулося в Севастополі в середу, 9 листопада.

Російському телеканалу «Дождь» вдалося з'ясувати ім'я одного із затриманих —  це житель Криму Дмитро Штибліков. Брат затриманого Олексій розповів в інтерв'ю «Дождю», що йому відомо про цю справу, і чим займався його родич.

За його словами, про причини затримання він не знає: силовики затримали самого Штиблікова і його дружину.

Олексій підтвердив, що його брат коли то дійсно служив в українській армії, але за п'ять-шість років до анексії Криму був уже військовим аналітиком. Він був одним із видавців військового аналітичного журналу, який був закритий навесні 2014 року, а також займався Чорноморським флотом. Саме через це, на думку Олексія, брат потрапив в якісь «списки підозрюваних».

Наявність в акаунті Дмитра в однокласниках фотографій з озброєними чоловіками у військовій формі, Олексій пояснив тим, що брат займався страйкболом і колекціонував зброю.

Олексій розповів, що зараз у брата російського громадянство. Ставлення до анексії Криму у них в сім'ї, загалом, не можна назвати позитивним. Дмитро часто їздив в Україну. За словами Олексія, Штиблікова завжди окремо допитували на кордоні, що, на його думку, доводить, що він був в спеціальних списках ФСБ.

Ленінський районний суд Севастополя заарештував Дмитра Штиблікова на два місяці. 

Loading...