Хто може увійти в команду Дональда Трампа

Хто може увійти в команду Дональда Трампа
Дональд Трамп із сім’єю після перемоги на виборах, 8 листопада 2016 / Фото: REUTERS/Mike Segar

Американські політологи і експерти обговорюють, якою буде політика новообраного Президента.

Джерело: Відомості

Французька радіостанція RFI спробувала проанізувати думки американських політологів щодо майбутньої команди новобраного Президента Дональда Трампа.

Протягом усієї кампанії поруч з Дональдом Трампом знаходився колишній мер Нью-Йорка республіканець Рудольф Джуліані, якому пророкують сьогодні пост глави міністерства юстиції, повідомляє NBC News з посиланням на джерела в команді Трампа і видання Politico.

Іншими можливими претендентами на цей пост можуть стати губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, затятий прихильник Дональда Трампа і глава перехідної команди обраного президента.

В якості можливої ​​глави Державного департаменту — рідного колись відомства Хілларі Клінтон — NBC News називає ім’я Ньюта Гінгріча, який раніше працював в адміністрації Білла Клінтона.

The Wall Street Journal також говорить, що екс-спікеру Палати представників Ньюту Гінгрічу дістанеться одна з ключових позицій в адміністрації Трампа, але не говорить, яка саме. Спочатку під час виборчої кампанії Трампа ім’я Ньюта Гінгріча озвучували в якості можливого віце-президента, яким в подальшому було названо Майкла Пенса.

Крім Гінгріча, пост глави зовнішньополітичного відомства Politico пророкує сенатору з Теннесі Бобу Коркеру, який очолює Комітет у закордонних справах Сенату США. Крім того, Трамп, за словами видання, може розглядати і кандидатуру колишнього посла США в ООН Джона Болтона.

Майкл Пенс — губернатор штату Індіана, республіканський політик вкрай консервативних поглядів — прихильник Руху чаювання, займе другий головний пост в країні — пост віце-президента. Свого часу Пенс виступав за вторгнення в Ірак, не підтримував закриття в’язниці Гуантанамо, виступав проти одностатевих шлюбів та абортів.

У 2015 році Майкл Пенс, наприклад, як губернатор, підписав закон, відомий під терміном religious objections, що дослівно означає, що релігійна приналежність (або сексуальна орієнтація) можуть служити причиною для неприйняття людини на роботу в штаті Індіана.

Відставному генералові Майклу Фліну, який раніше був прихильником Демократичної партії, а потім став радником Дональда Трампа, може дістатися пост глави оборонного відомства.

Флін встиг послужити в Афганістані і Іраку. Крім того, розглядається кандидатура сенатора з Алабами Джеффа Сешна, найближчого радника Трампа. Поки точний склад кабінету не називається, подейкують, що Трамп був занадто забобонний у цьому питанні і до останнього моменту боявся наврочити результат виборчої кампанії, саме тому не займався так активно складанням команди перехідного періоду.

Одне сьогодні вже відомо напевно і ніякі забобони цього не змінять — першою леді США стане Меланія Трамп, яка, як обіцяла кілька днів тому, займеться впорядкуванням соціальних медіа.

Loading...