Польські ЗМІ заявили про «сліди тротилу» на уламках літака Качинського

Польські ЗМІ заявили про «сліди тротилу» на уламках літака Качинського

Польська розвідка самостійно розслідує цю авіакатастрофу.

Джерело: Відомості

Польське видання Gazeta Polska опублікувало статтю, в якій говориться про те, що на уламках літака Качинського, який зазнав у 2010 році краху в Смоленську, були виявлені сліди тротилу, повідомляє Informing.

Інформація про це стала відома від польської розвідки. Чотири розвідники, як пише видання, брали участь під виглядом співробітників МЗС у підготовці візиту Президента Польщі Леха Качинського в Росію. Один із них летів разом із Президентом і загинув в авіакатастрофі.

Тепер польська розвідка самостійно розслідує цю авіакатастрофу. 15 вересня нова комісія, сформована для розслідування лайнера, повідомила про те, що літак почав руйнуватися ще в повітрі за 900 метрів від падіння.

Нагадаємо, 10 квітня 200 року літак «Ту-154», на борту якого був Президент Польщі Лех Качинський, а також ряд високопоставлених осіб цієї країни, розбився під Смоленськом. У момент аварії в літаку знаходилися 96 осіб, включаючи 8 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У звіті МАК зазначено, що причиною аварії стали помилки екіпажу літака, оскільки пілотами було прийнято рішення здійснити посадку, а не йти на запасний аеродром.

Loading...