Катя Гандзюк померла, а злочин залишився не розкритим

Катя Гандзюк померла, а злочин залишився не розкритим

Активістка з Херсону Катя Гандзюк померла 4 листопада в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні.

Джерело: Відомості

За попередньою інформацією, після багаточисленних операцій у Каті відірвався тромб.

Її ім’я стало відомо на всю країну після того, як 31 липня під власним будинком невідомі облили активістку сірчаною кислотою. До цього часу правоохоронці злочин так і не розкрили. Журналісти з’ясували, що перший з підозрюваних, на якого намагалися "повісити" злочин, мав залізне алібі, його відпустили. Сама Катя схилялась до того, що у неї були непрості стосунки з правоохоронцями і замовник міг бути саме звідти.

Каті Гандзюк було 33 роки. У неї три вищих освіти, базова – економічна.

Активною громадською діяльністю почала займатися з 18 років. Була учасником "Помаранчевої революції". У 2014-му - активним учасником Євромайдана в Херсоні. Після анексії Криму та з початком війни на Донбасі допомагала переселенцям. Працювала помічником в Управлінні Верховного комісара ООН з питань біженців в Херсонській області. В 2016-му стала волонтером Itchy Trigger Finger Ukrainians – організації, яка займається патріотичною рекламою для жителів окупованого Криму.

Політичну кар'єру почала в 2003 році, як активістка партії "Батьківщина" і голова громадської обласної організації "Батьківщина молода".

У 2006-му Гандзюк пройшла до Херсонської облради від "Блоку Юлії Тимошенко".

У травні 2014-го Катерину Гандзюк обрали депутатом Херсонської міськради, також за списком ВО "Батьківщина". Але через рік її виключили з партії.

Це сталося після того, як Гандзюк повідомила про вихід з парторганізації в знак солідарності з мером Херсона Володимиром Миколаєнком, якого зняли з посади керівника Херсонської ВО "Батьківщина". В "Батьківщині" звинуватили Миколаєнка в тому, що він нібито відмовлявся проводити люстрацію, а також в розкраданні міського бюджету.

В останні роки Катерина Гандзюк поєднувала громадську діяльність з посадою радника мера Херсона. ЇЇ знали як вимогливу, нерідко жорстку людину, яка була переконана в своїй правоті.

Нагадаємо, напад на Катерину Гандзюк було скоєно вранці 31 липня. Чоловік, який чекав на неї біля під'їзду, вилив на голову жінки концентровану сірчану кислоту. Катерина отримала близько 35% опіків шкіри.

Вчора ввечері у містах України пройшли акції з вшанування пам'яті  Катерини Гандзюк. 
Подібна акція пройшла і в Луцьку.  Лучани прийшли з квітами та плакатами під стіни ГУНП області. Учасники запалили лампадки, свічки, вони вимагали  якнайшвидше притягнути злочинців до відповідальності.

Loading...