Австралієць зібрав робочий фотоапарат з картоплі та консервної банки

Австралієць зібрав робочий фотоапарат з картоплі та консервної банки

Фотограф Колін Лоуї зібрав робочу «картоплю-камеру».

Джерело: Відомості

Прийнято вважати, що перший так званий «cтіноп» — фотоапарат без об’єктива — з’явився в середині XIX століття, однак не виключено, що подібний пристрій, який також називають «пінхол», було винайдено набагато раніше, повідомляє Quibbll.

Конструкція стінопу не передбачає наявність об’єктива, а його функції виконує невеликий отвір.

Фотограф Колін Лоуї з Австралії зібрав таку пінхол-камеру з картоплі і показав, що значить «картопляна якість» в буквальному сенсі (в англійській мові є вислів «potato quality» (картопляна якість), який вживають, коли хочуть сказати, що та чи інша робота виконана з рук геть погано).

Варто відзначити, що все почалося з банальної суперечки: хтось із родичів заявив, що сам Колін Лоуї не зможе зробити фото за допомогою картоплі.

Чіткість знімків в «картопляному» фотоапараті налаштовується за рахунок правильного співвідношення між розмірами отвору і фоточутливого елемента, плівки або фотопаперу. Щоб зробити знімок на такій камері, потрібно просто відкрити отвір і почекати.

Колін створив незвичайний гаджет, використавши для цього картоплю, консервну банку, пару котушок з-під плівки, матерчату ізоляційну стрічку і деякі інші матеріали для додання конструкції закінченого вигляду і належної міцності.

Розмір отвору (пінхола) склав 300 мікрон, фокусна відстань — 60 міліметрів, апертура — f/200. Отриманими за допомогою «картопляної камери» знімками Лоуї поділився на своїй сторінці у Facebook.

Loading...