Зниклих китайських дітей шукають за допомогою наклейок на пляшках

Зниклих китайських дітей шукають за допомогою наклейок на пляшках

З липня Kingtex International продала 500 000 пляшок води з інформацією про шість зниклих дітей.

Джерело: Відомості

У східному Китаї компанія з виробництва води допомагає батькам і владі знаходити зниклих дітей, розміщуючи їхні фотографії на пляшкових наклейках,  повідомляє видання Laowai.ru.

З липня Kingtex International продала 500 000 пляшок води з інформацією про шість зниклих дітей і телефоном гарячої лінії.

«В основному, ми продаємо воду в Циндао. Ми хотіли б розвинути цю програму в Пекіні і Шанхаї і зробити інформацію про зниклих дітей доступною по всій країні», — говорить менеджер з маркетингу Kingtex Ши Івей.

Проект був запущений спільно з групою волонтерів Baobei Huijia, які допомагають батькам у розшуку дітей по всьому Китаю.

За словами Чжан Баоянь, яка організувала групу разом зі своїм чоловіком, «завжди добре використовувати альтернативні методи в пошуку».

Думки в соцмережах з приводу мотивів компанії-виробника розділилися: хтось захоплюється її благородством, а хтось обурюється. Адже Kingtex продає воду за $ 0,80 — дорожче, ніж місцеві компанії.

«Невже не можна знизити ціну, щоб збільшити обсяг продажів і донести інформацію про зниклих дітей до більшої кількості людей?» — запитує один з користувачів китайської соцмережі Weibo.

Однак, за словами Ши Івея, ціни на воду Kingtex не змінювалися з 2014 року: «Ми також поширюємо воду безкоштовно, щоб охопити більше людей».

У Китаї громадські організації відіграють важливу роль в пошуку зниклих дітей і боротьбі з торгівлею людьми. Baobei Huijia, створена в 2007 році, допомогла возз'єднати понад 1700 сімей. «Зараз у нас в роботі 31 000 випадків», — каже Чжан Баоянь.

Оскільки в Китаї традиційно вважають за краще спадкоємців чоловічої статі, особливо в сільських районах, це призвело до появи чорного ринку. Сім'ї готові віддавати за хлопчиків великі гроші.

Немає точних статистичних відомостей про кількість зниклих китайських дітей, проте влада суворо ставляться до торгівлі людьми.

За відомостями Верховного народного суду Китаю, за період 2010-2014 рр. судами різних інстанцій було розглянуто понад 7 000 справ про викрадення жінок і дітей і винесено близько 13 000 вироків. У квітні 2009 року Міністерством громадської безпеки була створена національну База даних ДНК, що дозволяє визначати біологічне споріднення батьків і дітей.

Loading...