Бобри виживають дятлів зі шведських лісів

Бобри виживають дятлів зі шведських лісів

Короткохвостий дятел знаходиться під загрозою зникнення.

Джерело: Відомості

Активна «будівельна діяльність» бобрів у Швеції, де їхня популяція рік від року лише зростає, створює серйозні проблеми для інших мешканців лісу. Зокрема, для короткохвостого дятла,  що знаходиться під загрозою зникнення, повідомляє агентство FlashNord.

Річ у тім, що улюблений матеріал бобрів — осика, яка також забезпечує їжею і білоспинних дятлів. Підгризаючи і звалюючи старі осики, бобри позбавляють цих птахів корму у вигляді черв’яків і комах, які живуть саме в товстих деревах.

«Оскільки бобри живуть у цих районах, є небезпека поступового «омолодження» осичняків. У майбутньому старих товстих осик може не залишитися, якщо популяція цих гризунів зростатиме», —  пояснив журналістам біолог Фрауке Еке.

За відомосятми орнітологів, у центральній частині Швеції залишилося мало білоспинників, і вчені мають намір не тільки зберегти їх, але й збільшити популяцію. Для цього вони огороджують осики металевою сіткою, щоб не дати бобрам дістатися до стовбурів. Але таке рішення годиться тільки в короткостроковій перспективі. Як уберегти дятлів гарантовано в майбутньому, фахівці поки не знають.

Loading...