Через нестачу грошей у венесуельській лікарні новонароджених кладуть у картонні коробки (фото)

Через нестачу грошей у венесуельській лікарні новонароджених кладуть у картонні коробки (фото)

У Мережі з’явилися моторошні фотографії венесуельських новонароджених, яких лікарі поклали в картонні коробки замість інкубаторів.

Джерело: Відомості

Ці знімки найкраще характеризують економіку країни, яка зі стрімкою швидкістю «летить в прірву», повідомляє Quibbll.

Мануель Феррейра, депутат партії «Круглий стіл демократичної єдності», каже, що знімки були зроблені в лікарні Domingo Guzman Lander в Барселоні, штат Ансоатегі. Фотографував один зі співробітників медперсоналу, який вирішив зберегти свою анонімність.

Безгрошів'я довело медиків до краю — вони змушені класти новонароджених в картонні коробки замість інкубаторів.

Дуглас Леон, президент Медичної Федерації Венесуели (FMV) стверджує, що країна страждає від браку продовольства і ліків, а деякі лікарні мають всього лише 5% необхідного медичного обладнання.

За відомостями Фармацевтичної федерації, дефіцит лікарських засобів становить понад 80%, і більше 20% лікарів (близько 13000 осіб) за останні чотири роки емігрували з Венесуели в зв'язку з кризою в медичному секторі.

У червні медики вже відправлялися в національний парламент, щоб підняти питання про брак медикаментів в країні. Крістіан Піно, головлікар Університетського госпіталю в Лос-Андес, тоді звернувся до Президента Ніколаса Мадуро: «Ми повинні працювати разом на благо венесуельської сім'ї, залишивши позаду всі розбіжності».

20 вересня на Генасамблеї ООН Президент Перу Педро Пабло Кучинськи заявив, що стурбований економічною ситуацією в «дружнього народу Венесуели».

Але представник Венесуели при ООН Рафаель Рамірес не оцінив перуанську добросердечність і відреагував досить агресивно, зазначаючи таке: «Це був невдалий виступ, який показав, що деякі країни продовжують втручатися в наші внутрішні справи».

Видобуток нафти у Венесуелі впав до 2,4 млн барелів на день — на 350 000 менше в порівнянні з попереднім роком. Жителі країни страждають від нестачі рису, кукурудзи, лікарських засобів, їм довелося пережити тризначну інфляцію. Продукти дорожчають щомісяця, а нафтовики заробляють менше долара в день.

Loading...