В Індії знайшли сучасних Мауглі

В Індії знайшли сучасних Мауглі

20-річний Сурендра і 25-річна Раджішварі з Індії з дитинства йдуть в дикий ліс на кілька днів заради ігор з мавпами, дикими тваринами і птахами.

Джерело: Відомості

Односельці вважають брата і сестру сучасними Мауглі, адже вони вільно ходять в найнебезпечніші куточки джунглів і жодного разу не постраждали від дикої природи, повідомляє Quibbll.

45-річна Панчо Бай, мати дітей-мауглі, дуже переживає за них. У жінки є ще троє, звичайних дітей, які пристосовані до нормального життя в сучасному суспільстві. Особливі хвилювання у матері викликає Сурендра, якого односельці прозвали горилою за його схожість і дружбу з мавпами.

«Я сама неодноразово спостерігала, як він грається в хованки з мавпами. Сурендра і поводиться частіше як мавпа, а не людина. Навколишні прозвали його горилою через дивну ходу. Між ним і тваринами є якась незрозумілий і тісний зв'язок, напевно, завдяки йому тварини не завдають Сурендрові шкоди».

Панчо скаржиться, що хлопець цілими днями гуляє в джунглях, і його доводиться буквально силою тягти додому.

«Коли в наших краях з'являються чужаки, вони часто лякаються Суренди, адже він і справді веде себе, як горила, — каже Панчо Бай. — Але він дуже добрий, наші діти вже звикли до нього і з задоволенням граються з Сурендою».

Мати Сурендра і Раджішварі вважає, що її діти народилися з особливим даром — умінням спілкування з тваринам. Вони почали ходити в рік, як і всі діти, але їхня мова так і залишилася нерозвиненою. Зате зв'язок брата і сестри з джунглями міцніє з кожним днем.

Батько дітей-мауглі загинув в 2014 від рук місцевих повстанців. Панчо працює прибиральницею, заробляючи близько $ 1,5 в день. Величезну допомогу сім'ї робить брат Панчо — 40-річний Харіш Чандра Рік.

«Коли ми зрозуміли, що мої племінники відрізняються від інших дітей, ми почали звертатися до лікарів, але вони так і не змогли допомогти, — каже Харіш. — І тепер наша сім'я змушена звернутися до держави, щоб отримати хоч якусь медичну допомогу для дітей. А поки вони більшу частину часу живуть в джунглях, і я думаю, що для Сурендра і Раджішварі це найкраще місце, ніж місто».

Доктор Мітлеш Чодхарі, глава Національної служби охорони здоров'я, стверджує, що брат і сестра страждають від психічного захворювання, яке завадило їхньому мозку розвинутися повною мірою.

«Ми не можемо допомогти їм, оскільки не в змозі поставити правильний діагноз, — каже Мітлеш. —  Сурендра і Радж'яшварі живуть в джунглях, всі про це знають, і, схоже, вони можуть подбати про себе краще за інших людей, адже до цих пір дикі звірі не завдали цим дітям ніякої шкоди ».  

Loading...