Влада Помпей хоче залучити біженців до догляду за історичними руїнами

Влада Помпей хоче залучити біженців до догляду за історичними руїнами

Біженці незабаром зможуть збирати сміття або прополювати квітники в садах розкішних римських вілл міста.

Джерело: Відомості

Принаймні, якщо ініціативу Массімо Осанна, археологічного суперінтенданта Помпей, підтримає влада, повідомляє The Local.

У суботу, виступаючи на заході, всередині древніх руїн, Осанна сказав політикам і журналістам, що сподівається, що уряд розгляне питання про задіяння частини біженців у роботі в сфері культури.

«Вони вже отримують щоденну допомогу від уряду, не будучи задіяними в будь-якій області», — зазначив археолог.

У 2015 році в Італію прибули 121 000 мігрантів, ще 50,000 прибули з початку року.

Значна частина біженців врештіотримує політичний притулок в Італії. Цей процес, зазвичай, займає від 12 до 18 місяців.

Поки питання про політичний притулок ще розглядається, мігранти не можуть працювати, але вони отримують добові в розмірі € 2,50 від уряду і отримують безкоштовне житло, медичну допомогу, освіту та навчання.

«На цей момент вони отримують гроші, щоб нічого не робити. Чому б не використати їх на деяких з наших культурних об'єктів?» — запитує Осанна.

Витрати на підтримку величезного культурно-історичної спадщини Італії є головним болем для уряду, який щосили намагається знайти мільйони, необхідні для фінансування нескінченного потоку технічного обслуговування та відновлювальних робіт.

Незважаючи на статус найпопулярнішого історичного пам’ятника в країні з трьома мільйонами відвідувачів у рік, Помпеям також доводиться боротися за готівку.

У минулому році, руїни навіть звернулися до краудфандінгу, щоб спробувати знайти € 53,000 необхідні для фінансування відновлення спальні, стінки якої містять древні графіті, можливо, надряпані другою дружиною Юлія Цезаря.

Осанна вважає, що біженці зможуть забезпечити відмінний сервіс для об’єктів культури Італії і вивільнити гроші для інших речей.

«Як правило, біженці можуть здійснювати некваліфіковану працю, таку як очищення сміття і садівництво», — сказав Осанна, додавши, що біженці та мігранти не будуть просто виконувати основні послуги:

«Серед прибулих є архітектори, інженери і навіть археологи, які родом з дуже культурних міст, але, на жаль, були змушені тікати».

Loading...