Аналітики визначили тенденції на ринку смартфонів

Аналітики визначили тенденції на ринку смартфонів

Фахівці-аналітики IDС підрахували, що ринок смартфонів за третій квартал 2014 виріс у порівнянні із тогорічним періодом до 327,6 млн. одиниць. Зріст склав 25,2%.

Джерело: price.ua

В лідерах, як й звичайно, гігант Samsung. Його доля ринку складає 23,8% , але він дещо втратив — торік він мав 32,5% рику. Зараз за три місяці Samsung відвантажив 87,1 млн. одиниць своїх девайсів.

Зміцнення конкуренції в усіх напрямках сегменту, та зниження зацікавленості до моделей верхнього сегменту обумовило втрати у продажах південнокорейського виробника. Замість того, щоб зробити акцент випуску на більш масовий продукт, наприклад, мобільний телефон з двома сімками, або випускати девайси, орієнтовані на ринки, що розвиваються, пропонуючи більш привабливу та доступну ціну, Samsung все намагався відтіснити давнього суперника Apple та запускав на ринок дорогі флагмани, які й досі програють у дизайну купертиновської продукції.

Втім, для Samsung не все втрачено. Можливо, стратегія компанії після висновків 2014 року зміниться, й вона зосередиться на тому, як перевести на свій бік Android-володарів інших брендів. Якщо врахувати користувацькі потреби та бажання, вже на наступний рік можна визначити ряд рис, які будуть притаманні індустрії смартфонів, на яких можна зіграти корейцям.

Незважаючи на протест деяких користувачів щодо збільшення екранів смартфонів, цей тренд все ж таки зберігається. Появлення Nexus 6 тільки підтвердило, що фаблети - це не мінлива мода та попит зберігається. Такі вендори, як Lenovo, Huawei, ZTE, Motorola та багато інших мають у своєму портфоліо такі девайси. Тому можна очікувати у 2015 році, що кількість зацікавлених у фаблетах буде зростати. В плані форми смартфонам буде притаманна не тільки велика діагональ, а ще й невелика товщина. Зараз деякі виробники намагаються побити усі рекорди, змагаються за міліметри: так, нещодавно було випущено відомою китайською Vivo девайс, товщина якого усього 4,75 мм. Новий iPhone 6 також вражає товщиною у 7мм. Тобто новий стандарт форм — плоский та великий смартфон.

Ті виробники смартфонів, які будуть робити ставку на якість та можливості камери - також можуть розраховувати на лояльність споживачів. У цьому році декілька брендів вразили ринок своїми нестандартними рішеннями щодо фронтальної камери, зробив її більше або функціональніше. Серед таких запам'яталися: Sony Cyber-shot DSC-KW1/WC, Casio EX-TR50, Oppo N3 із зворотньою камерою, Huawei Ascend P7, фаблет ZTE Nubia X6 та Lumia 730, Desire Eye от HTC - усі вони увійшли у так званий клас смартфонів із класною селфі-камерою.

Samsung також зрозумів, що з пластиковим корпусами треба закінчувати — тільки металеві смартфони виглядають по-справжньому круто. Тому свій майбутній Project Zero обов'язково зробить у металевому корпусі. Тим більше, що усі китайські флагмани без винятку мають сталеву рамку або рамку із сплаву алюмінію. Тож матеріал корпусу смартфонів майбутнього — метал та варіації на його тему, а не полікарбонат.

Взагалі ж то усім виробникам смартфонів зараз треба переглядати свої плани з урахуванням економічного стану у багатьох країнах світу та деяких особливостей ринків, що розвиваються, та пропонувати варіації моделей із різним функціоналом, але з адекватними цінами.

По матеріалам, price.ua


Loading...