У 2030 році прісної води буде вистачати тільки половині населення

У 2030 році прісної води буде вистачати тільки половині населення

Такі невтішні висновки зробив Пан Гі Мун, який займає кабінет генерального секретаря ООН. Генсек ООН заявляє, що вода - це ключовий елемент сталого розвитку земної цивілізації.

Джерело: Відомості

Такі невтішні висновки зробив Пан Гі Мун, який займає кабінет генерального секретаря ООН. Генсек ООН заявляє, що вода - це ключовий елемент сталого розвитку земної цивілізації. Без чистої питної води неможливо підтримувати здоров'я, забезпечувати продовольчу безпеку і економічний прогрес. Проте, щорічно людство стикається з новими проблемами. Якщо тенденція не зміниться, то гостра нестача води виникне у половини населення Землі. Попит буде перевищувати реальні виробничі можливості на 40%.

Генсек ООН закликає країни всього світу почати працювати над програмами для підвищення ефективності управління своїми водними ресурсами. Люди повинні перестати безвідповідально споживати воду. Нам належить провести тотальну реформу для забезпечення гарантії справедливого розподілу води серед людей. Найяскравішими прикладами нераціонального використання води демонструють самі розвинені економіки світу.

За запевненнями Пан Гі Муна, держави всього світу повинні залучити до роботи над цією проблемою представників бізнесу та громадянське суспільство. Таке партнерство потрібно розвивати відразу в декількох напрямках, щоб забезпечити максимальну продовольчу безпеку в майбутньому, врахувати кліматичні зміни і підвищити загальну санітарію, інформує scienceblog.ru

Найбільший споживач прісної води на сьогоднішній день - це сільське господарство. Заходи Пан Гі Муна на увазі впровадження нових іригаційних технологій, перехід на менш водоємні культури, що відрізняються високою витривалістю до зміни клімату. Що ж до санітарії, то тут належить вирішити проблему з постачаннями чистої прісної води 780 мільйонам людей, які гостро цього потребують. Ще гірше йдуть справи зі стічними водами: 80% їх обсягу зливається неочищеними.

Loading...