Бразильський механік винайшов «безкоштовну електрику», спорудивши «лампочку» з пляшки, води і відбілювача

Бразильський механік винайшов «безкоштовну електрику», спорудивши «лампочку» з пляшки, води і відбілювача

Нестача коштів робить людей винахідливішими. Чергове підтвердження цієї тези з’явилося недавно в Бразилії.

Джерело: Відомості

Нестача коштів робить людей винахідливішими. Чергове підтвердження цієї тези з'явилося недавно в Бразилії.

Там місцевий механік на ім'я Альфред Мозер винайшов доступний і дешевий спосіб освітлювати житло без допомоги електрики. Для початку він поділився своїм відкриттям з сусідами, а в майбутньому році число людей, що користуються так званою «лампочкою Мозера», за даними Daily News, досягне одного мільйона.

Ідея винаходу Мозера прийшла до нього в голову раптово - під час чергового відключення електрики, яке нерідко відбувається в рідному місті бразильця - Уберабі. Для того, щоб висвітлити свою майстерню, Мозер придумав наступну річ: він взяв звичайну дволітрову пластикову пляшку, налив в неї води і додав трохи відбілювача, інформує hitech.newsru.com

Потім він вставив пляшку в невеликий отвір у стелі, зроблений, щоб в приміщення проникало сонячне світло. У результаті заломлення сонячних променів виходило достатньо світла, щоб замінити звичайну лампу на 60 Вт. Відбілювач був необхідний, щоб перешкодити потраплянню у воду мікробів, в результаті чого вона стала б зеленою.

Винахід бразильця швидко набув популярності. Незабаром схожі «лампи» були встановлені в будинках його сусідів і міському супермаркеті. Описуючи достоїнства свого винаходу BBC, він зазначив, що його пристрій не тільки майже нічого не коштує, але й абсолютно безпечний: "Ви не можете отримати від нього удар електричним струмом, і це не буде коштувати вам ні копійки".

Варто відзначити, що незважаючи на всі описані переваги, винахід бразильця, зі зрозумілих причин, працює тільки вдень, але не вночі. Проте в даний час "лампочка" активно поширюється по всьому світу. Ідеєю підприємливого механіка користуються щонайменше в 16 країнах, у тому числі в Індії, Бангладеш, Танзанії, Аргентині, Фіджі і на Філіппінах.

Loading...