Норвезький нафтогазовий концерн Statoil ASA побудує найпотужнішу у світі плавучу вітроелектростанцію

Норвезький нафтогазовий концерн Statoil ASA побудує найпотужнішу у світі плавучу вітроелектростанцію

Біля берегів Шотландії в 2017 році з’явиться плавуча вітроелектростанція.

Джерело: Відомості

Норвезький нафтогазовий концерн Statoil ASA побудує біля берегів Шотландії найбільшу в світі плавучу вітроелектростанцію, повідомляє агентство FalshNord. Як йдеться в поширеному повідомленні компанії, вітряки загальною потужністю в 30 Мвт будуть розміщені в Північному морі на глибині 100—120 м на відстані 25 км від узбережжя Абердіншира, і зможуть забезпечувати енергією 20 тис. домогосподарств. Очікується, що запуск електростанції, яка займатиме акваторію площею 4 кв. км, відбудеться вже в 2017 році, обсяг залучених інвестицій повинен перевищити 2 млрд крон (235 млн доларів).

Statoil називає свій проект, що отримав назву Hywind Scotland, першою в світі плавучої вітряною електростанцією, проте порівнянний по потужності комплекс вітряків на плавучих платформах повинен до кінця поточного року почати роботу біля берегів Японії, хоча й у демонстраційному режимі. Тим не менше, норвезька компанія, безперечно, є одним з першопрохідців у цій області. Вона першою — ще в 2009 році — запустила високопотужну (2,3 Мвт) вітряну турбіну на плавучій основі. Випробувана тоді концепція Hywind лягла в основу нового проекту компанії. Керівництво Statoil стверджує, що в порівнянні з експериментом шестирічної давності витрати на 1 МВт введеної потужності вдасться скоротити на 60-70%, що робить комерційно доцільним створення електростанцій на базі плавучих вітряків, які мають ряд переваг перед стаціонарними морськими, для яких оптимальна глибина становить 20-50 м. Вітряні турбіни нового типу можна розміщувати на значних глибинах, а також на більшій відстані від берега, де вітер сильніший. Певна свобода маневру знімає ряд проблем, які часто виникають зараз при будівництві прибережних вітроелектростанцій, які не тільки псують вигляд, але й стають перешкодою судноплавству.

«Мета нашого пілотного проекту в Шотландії — продемонструвати можливість створення потужних комерційних плавучих вітроелектростанцій у майбутньому», — відзначає віце-президент Statoil Ірене Руммельхофф, за словами якої, впровадження «зелених» енергетичних технологій, здатних приносити прибуток, є одним з пріоритетних напрямів для норвезької компанії.

Loading...