У Китаї відкрився супермаркет, де продають порожню упаковку реальних товарів

У Китаї відкрився супермаркет, де продають порожню упаковку реальних товарів

Полиці магазину щільно заставлені порожніми упаковками відомих продуктів.

Джерело: Відомості

У Шанхаї недавно відкрився магазин крокової доступності, який буквально продає сміття, тобто порожні пляшки, банки і коробки від реально існуючих продуктів харчування, побутової хімії та предметів першої необхідності. І, звичайно, пакети з фірмовим логотипом, повідомляє видання «ЕКД!».

Міні-маркет XUZHEN відкрився недалеко від входу в парк Чжуншань — одне з популярних місць відпочинку в Шанхаї. Полиці магазину щільно заставлені порожніми упаковками всім відомих продуктів: від цукерок M&M в до презервативів Durex і зубних щіток Colgate. Як і в будь-якому магазині, в XUZHEN встановлена ​​каса, тобто всі товари продаються за гроші за звичайною ринковою ціною. Наприклад, порожня підлогу літрова пляшка води Nongfu коштує, як і ціла, 2 юаня, а пиво бренду «Циндао» обійдеться в 8 юанів, як в будь-якому магазині справжніх товарів.

Це не жарт, це арт-проект сучасного китайського художника Сюй Чжена (Xu Zhen), також відомого, як MadeIn. Як ви зрозуміли, міні-маркет названий його ім’ям. У магазині висить попередження: «Усі товари є предметами мистецтва і не мають практичної користі». Також в тексті говориться, що куплені товари не підлягають поверненню або обміну, але якщо ви вирішили «заповнити порожнечу» (це офіційний слоган магазину), то можете отримати знижку 10%, підписавшись на аккаунт Сюй Чжен у китайському мессенджері WeChat. Напис на чеках ще конкретніший: «усі товари нашого магазину порожні».

Однак з вулиці концепція магазину зовсім не помітна. Камери відеоспостереження, якими міні-маркет також оснащений, фіксують реакцію нічого не підозрюючих перехожих. Деякі з них забігають в магазин, не замислюючись беруть з полиці те, що їм потрібно, розплачуються, виходять і через кілька кроків починають розгублено крутитися на місці, намагаючись усвідомити, що сталося. XUZHEN — некомерційний проект. Вартість товарів лише покриває витрати на утримання магазину. Сам Сюй Чжень запевняє, що в проекті не беруть участь ніякі бренди або виробники.

Loading...