Макаревич відповів Сукачову, що його не цікавить повага людей із пухлиною «уракримнаш»

Макаревич відповів Сукачову, що його не цікавить повага людей із пухлиною «уракримнаш»

Російський співак Андрій Макаревич, якого відкрито цькують за підтримку України, відповів своєму колезі Гаріку Сукачову.

Джерело: Відомості

Останній днями дав інтерв'ю, де заявив, що Макаревич зробив фатальну помилку й, схоже, втратив найважливіше — повагу.

«У моїй долі велику роль грає Андрій Макаревич. Тому що юним хлопчиною я побачив «як», я побачив «що» і зрозумів для себе, яким шляхом мені йти, як робити музику, як до неї ставитися. Далі я з Андрієм у житті стикався... І кожна зустріч з Андрієм справляла на мене враження. Завжди», — заявив Гарік в інтерв'ю «Дождю».

«Крім того, що він великий музикант і великий поет, надзвичайний письменник, чудовий художник — людина дуже широка в цьому сенсі. Він надзвичайно тонко думаюча людина, з ним цікаво просто говорити, він надзвичайний співрозмовник, його дуже цікаво слухати. Але є «але»: ми ж усі просто люди і інколи ми робимо фатальні помилки. Фатальні, трагічні помилки, які стосуються нас особисто. І ці помилки невиправні», — додав Сукачов.

Він зауважив, що для такої людини як Макаревич найстрашніше — це не втрата любові.

«Тепер я розумію, що не так страшно втратити любов для такої людини. Найстрашніше — втратити повагу», — резюмував Гарік.

Андрій Макаревич опублікував у своєму «Фейсбуці» «лист із запізненням».

«Дорогий Гарік! Клянуся, не став би всього цього писати. Я й інтерв'ю твоє, дане Міші Козирєву на «Дожде» не бачив. Але — замучили питаннями. Подивився. І ось що тобі скажу. Ти кажеш, що я «зробив фатальну помилку, втративши повагу». Чию повагу, Гарік? Повагу людей, у яких в голові виросла пухлина під назвою «уракримнаш» мене не цікавить. Я і сам до них поваги не відчуваю», — почав свою відповідь музикант.

«Але хочу тобі повідомити, що як і раніше бачу навколо себе величезну кількість осіб — в основному прекрасних — яких ця хвороба, на щастя, не зачепила. І можу тебе запевнити: повагу цих людей я, повір мені, що не втратив. І ось що ще — мені здається, у наш собачий час найголовніше — не втратити повагу до самого себе. Як, втім, в будь-який час. Чого тобі і бажаю», — завершив своє послання Сукачову Макаревич.

Loading...