Газманов подає в суд на Латвію і Литву

Газманов подає в суд на Латвію і Литву

Відомий російський співак Олег Газманов намір подати в суд на Латвію і Литву через заборону в’їжджати на територію республік.

Джерело: Відомості

Про це Газманов повідомив в інтерв'ю виданню Sobesednik.ru, повідомляє RuBaltic.

В інтерв’ю виданню співак вказав, що звернеться до російського уряду з проханням допомогти знайти адвоката і скласти позов проти цих країн.

«Так, я готовий судитися. І з Латвією теж. Я купив в Юрмалі квартиру свого часу. Тепер мене не пускають у мій власний будинок. Добре, якщо вони вважають, що вони мають на це право, то нехай мені повернуть гроші, які я витратив на цю квартиру. І нехай вони відзвітують не переді мною, а перед судом», — сказав співак.

Газманов сказав, що обурений заявою міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, який заявив, що співака не пустили в країну за «агресивну пропаганду, пов'язану з агресивними діями Росії в сусідній країні».

«А в чому агресивна? Пояснили б. Але дискусії зі мною вони не збираються влаштовувати. Нехай вони приведуть слова, де простежується моя агресія в бік Литви або взагалі в чию-небудь ще сторону ... Потім мені розповіли, що три роки тому в Литві запропонували оголосити мене персоною нон грата за пісню «Зроблено в СРСР». Так я написав її в 2004 році. Запізно так доходить. Так, там є такі слова: «Україна і Крим, Білорусь і Молдова — це моя країна .. Казахстан і Кавказ, і Прибалтика теж ...!» Але це дійсно моя країна — бо я народився в СРСР. Більш того — я народився в Прибалтиці. А зараз я взагалі відкрию страшну таємницю членам уряду Литви — вони теж всі народилися в Радянському Союзі. І якщо вони вважають, що радянська символіка повинна бути під забороною навіть в піснях, то їм слід занести в чорний список і Пола Маккартні за пісню «Назад в СРСР», — каже Газманов.

18 серпня співакові було відмовлено у в'їзді в Литву, про це він повідомив в своєму Instagram. Служба охорони державного кордону не впустила Газманова на територію Литви, тому що він включений в список небажаних осіб. Отримавши відмову на в'їзд співак в цей же день покинув країну.

У липні 2014 року напередодні відкриття музичного фестивалю «Нова Хвиля» Газманову разом з іншими виконавцями з Росії був закритий в'їзд до Латвії. А в кінці 2013 року співакові ледь не заборонили в'їзд до Литви за рядок «Казахстан, і Кавказ, і Прибалтика теж — це моя країна».

Loading...