Китай заборонив творчість Леді Гаги через її зустріч з Далай-ламою

Китай заборонив творчість Леді Гаги через її зустріч з Далай-ламою

Пекін продовжує утискати прихильників незалежності Тибету.

Джерело: Відомості

Китай вніс американську співачку Леді Гагу в «чорний список» артистів, які підлягають забороні на всій території країни. Причиною такого рішення стала зустріч американської співачки з духовним лідером тибетських буддистів Далай-ламою, повідомляє mk.ru.

Леді Гага і Далай-лама зустрілися в неділю, 26 червня, в американському місті Індіанаполісі. Бесіда тривала близько 20 хвилин. Американська виконавиця і лідер незалежного Тибету обговорили медитацію, психічне здоров’я і «детоксикацію» людства. Про зустріч Гага відзвітувала в своєму Instagram, виклавши кілька фотографій.

Як пише The Guardian, бесіда поп-співачки і духовного лідера тибетців обурила офіційний Пекін — Леді Гага була оголошена «ворожою силою іноземного впливу». Відділ пропаганди центрального комітету Комуністичної партії КНР навіть випустив спеціальну директиву, яка забороняє інтернет-сайтам і ЗМІ викладати або поширювати пісні Гаги.

Раніше Пекін вже забороняв деяким виконавцям виступати в Піднебесній через їхні зустрічі з Далай-ламою або слова в його підтримку. Зокрема, мова йде про Maroon 5, Бьорк і Oasis. Нинішній Далай-лама XIV Тенцзін Г'ямцхо покинув Китай у 1959 році, після чого був оголошений поза законом за керівництво тибетськими сепаратистами.   

Loading...