Ді Капріо очолив рейтинг потенційних переможців «Оскара»

Ді Капріо очолив рейтинг потенційних переможців  «Оскара»

Актор ще жодного разу не отримував нагороди Американської кіноакадемії.

Джерело: Відомості

Офіційний список претендентів на «Оскар-2016» буде оголошено тільки в січні наступного року, проте вже зараз критики і букмекери запевняють громадськість у тому, що в нього увійде й Леонардо Ді Капріо, інформує «Сегодня».

Актор очолив рейтинг потенційних переможців премії завдяки своїй грі в картині Алехандро Гонсалеса Іньярріту «Вижив», яка, як сам зізнався Лео, стала для нього справжнім випробуванням: «Робота над цим проектом — найважче, що я коли-небудь робив».

За весь час, що Ді Капріо знімається, він ще жодного разу не отримував нагороди Американської кіноакадемії, а така можливість була - навіть цілих чотири. Свою першу номінацію на найпрестижнішу кінопремію в світі Ді Капріо отримав у 19 років за гру у фільмі 1994 режисера Лассе Халльстрема «Що гризе Гілберта Грейпа?». Актор був представлений в номінації «Краща чоловіча роль другого плану».

Другу номінацію на «Оскар» актор отримав 10 років потому — в 2004 році. Тоді критики високо оцінили його роботу в стрічці «Авіатор» режисера Мартіна Скорсезе. Через два роки, в 2006-му, Лео знову опинився в списках номінантів завдяки своїй участі у створенні драми режисера Едварда Цвіка «Кривавий алмаз».

Четверту номінацію на «Оскар» Ді Капріо отримав у 2014 році, на широкі екрани вийшла чергова спільна робота Леонардо і Мартіна Скорсезе — «Вовк з Уолл-стріт».

Loading...