Марчук: Кучма платив ЗМІ по $200 тисяч за фальшивий матеріал у справі Гонгадзе

З самого першого дня «касетного скандалу» і розслідування справи журналіста Георгія Гонгадзе тодішній президент України Леонід Кучма запустив роботу цілого штабу з його порятунку.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в сюжеті «Українських сенсацій» на «1+1». 

Так, за словами генерала Євгена Марчука, кожен крок тодішнього глави держави обходився досить недешево. «Роботи» велися в медіапросторі, парламенті, правоохоронних органах і навіть за кордоном.

«Пропонувалося 200 тис. доларів за те, щоб зробити фальшивий матеріал, який би вів слідство на фальшивий слід», — розповідає Марчук.

Крім того, активно «працювали» юристи-процесуалісти, які, швидше за все, мали доступ до матеріалів справи. Вони, зокрема, займалися дискредитацією доказів і свідків.

«Це не могла робити людина зі сторони. Це — людина, яка була вмонтована у владу… У мене є здогадки. Але я не можу їх поки довести. Хоча я і впевнений на 99%», — пояснив Марчук.

Також велася робота по дискредитації записів майора Сергія Мельниченка. «Значною мірою, це вдалося», — підкреслює генерал.

Наголошується, що не один мільйон пішов на відновлення іміджу Кучми за кордоном. Зокрема, підкреслюється, що колишній президент фінансує фонди екс-президентів Польщі та США Олександра Кваснєвського і Білла Клінтона. 

Loading...