На Донеччині з’явилася найпотужніша в Україні вітроелектростанція

На Донеччині з’явилася найпотужніша в Україні вітроелектростанція

У донецькому селі Безіменне відкрито вітряний парк «Новоазовський». Десять турбін парку здатні забезпечити світлом увесь Новоазовський район регіону з населенням майже 40 тисяч чоловік.

Джерело: Відомості

У донецькому селі Безіменне відкрито вітряний парк «Новоазовський». Десять турбін парку здатні забезпечити світлом увесь Новоазовський район регіону з населенням майже 40 тисяч чоловік. Про це повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

За інформацією прес-служби, один вітроагрегат дає енергії більше, ніж весь вітряний парк старої конструкції. Вартість вітрової електростаніції становить майже два мільярди гривень, пише УНН

Планується, що за два роки у новазовському степу мають запрацювати 43 агрегати загальною потужністю 107 мегават. Вони будуть давати енергії більше, ніж споживають 4 прилягаючі райони Донецької області: Тельманівський, Новоазовський, Першотравневий і Володарський. Тобто 2,5 вітропарку закриють потребу такого наймогутнішого споживача як Маріуполь. Проте це жодним чином не вплине на тарифи на електроенергію для місцевих мешканців.

Донецький регіон — ідеальне місце для встановлення вітряків, що виробляють електроенергію. Приміром, середня швидкість вітру в степу Новоазовського району сягає 12 метрів за секунду.

Loading...