Військовий офіцер викрав майна на 95 тисяч гривень

Військовий офіцер викрав майна на 95 тисяч гривень

Військова прокуратура повідомила про підозру офіцеру ЗСУ за викрадення військового майна.

Джерело: Відомості

26.07.2018 військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила про підозру заступнику командира однієї із військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. 

Установлено, що в травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення антитерористичної операції, військова частина отримала з народного господарства автомобіль КАМАЗ 5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень. В подальшому, підозрюваний приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його облік та не закріпив його за структурним підрозділом військової частини. У зв’язку з цим при проведенні щорічної інвентаризації  вказане військове майно неможливо було виявити, чим скористався підозрюваний. 

У березні 2016 року підозрюваний привласнив зазначений КАМАЗ 5320, перевіз його на одну із станцій розборки автомобілів у м. Вінниця де й реалізував. 

Наразі військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється досудове розслідування у відкритому щодо підозрюваного кримінальному за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Loading...