У Хмельницькому «липові» фірмачі проводять незаконну реєстрацію авто

Даною організацією є самопроголошена Територіальна громада міста Хмельницький.

Джерело: Відомості

Інформація про про нового реєстратора швидко поширюється у мережі Інтернет, а тому може ввести в оману автовласників. Зазначена громада видає свої власні свідоцтво про реєстрацію авто та посвідчення водія без участі сервісних центрів МВС. Зазначається також, що власники транспортних засобів, які захочуть приєднатися до даної громади і поставити до неї на облік авто, повинні зняти транспорт з обліку в сервісному центрі МВС, а згодом отримати у даної громади реєстраційні документи і посвідчення водія.

МВС радить не звертатися за наданням послуг з реєстрації авто, отримання посвідчення водія і т.і. до організацій подібного роду з метою уникнення проблем в майбутньому з наявністю недійсних свідоцтв про реєстрацію автомобіля чи посвідчення водія.

Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області вкотре нагадує, що лише сервісні центри МВС уповноважені видавати свідоцтво про реєстрацію автомобіля та посвідчення водія, оскільки лише такий порядок передбачений законодавством України. Закон України «Про дорожній рух» закріплює положення про те, що повноваження на здійснення державної реєстрації транспортних засобів в Україні є лише у територіальних органів Міністерства внутрішніх справ, якими у Волинській області є територіальні сервісні центри.

Також звертаємо увагу на те, що відповідно до п. 5(1) Положення «Про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.1993 № 340, централізоване оформлення, видача, повернення та обмін посвідчень водія здійснюється тільки територіальними органами з надання сервісних послуг МВС (тобто сервісними центрами МВС) у визначені законодавством строки.

Повідомляємо, що громадяни можуть ознайомитись зі зразком свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідченням водія, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.1992 № 47. Інша документація не може використовуватися на території України.

Loading...