Міністр спорту Дмитро Булатов бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі-2014

Міністр спорту Дмитро Булатов бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі-2014

Дмитро Булатов не поїде до Сочі через поведінку Росії щодо України.

Джерело: Відомості

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов офіційно повідомив, що бойкотуватиме Паралімпійські Ігри в Сочі-2014 через агресію Росії. Він зазначив, що паралімпійська збірна України поки не прийняла остаточного рішення щодо своєї участі в Іграх. 

«Національна паралімпійська команда України — одна з найсильніших команд у світі, в першу чергу в таких видах спорту, як біатлон та лижні перегони. З нашою командою пов'язані яскраві спогади та високі досягнення. Про це свідчать результати останнього чемпіонату світу минулого року, на якому Україна посіла ІІ місце після Росії. Сьогодні ми плекаємо останню надію, що російська влада усвідомить свою відповідальність як країни — організатора зимової Паралімпіади», — йдеться у заяві Булатова.

Він наголосив, що наразі склалася трагічна ситуація, коли Росія як держава-організатор Паралімпіади є агресором та окупантом по відношенню до країни, яка бере участь в Іграх.

Водночас Булатов разом зі спортсменами-паралімпійцями та Національним комітетом спорту інвалідів сподіваються, що керівництво Росії усвідомить свою відповідальності і зупинить агресію проти України.  

Loading...