Україна попереджає, що може бойкотувати Паралімпіаду в Сочі

Україна попереджає, що може бойкотувати Паралімпіаду в Сочі

Голова Паралімпійського комітету України говорить, що на рішення може вплинути заява Путіна про виведення військ з України.

Джерело: Відомості

Збірна України підняла питання про неучасть на Паралімпійських Іграх в Сочі-2014 через готовність Росії ввести війська на територію Криму. Про це розповів голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич. 

«У понеділок-вівторок, радою Національного Параолімпійського комітету буде розглядатися питання про можливу неучасть України у Параолімпійських іграх — як реакцію на окупацію української території військами держави, яка є господарем Паралімпіади», — пояснив Сушкевич в коментарі «Спорт/Сегодня».

Він зазначив, що чекають на можливість взяти участь в Іграх, адже для спортсменів це буде трагедією, вони тяжко готуються роками. Остаточне ж рішення українських паралімпійців буде залежати від президента Росії Володимира Путіна.

«Я досі сподіваюся на здоровий глузд керівника Росії. І хочеться вірити, що в цьому рішенні не останнє місце буде займати фактор участі в Іграх представників десятків країн — людей без ніг, сліпих, які мають важкі варіанти інвалідності, в тому числі і в результаті військових дій в світі. Що хоча б цей аспект зупинить. Це надто цинічно приймати Паралімпіаду — і починати війну. Повинно бути рішення Путіна про виведення військ з території України, хоча б анонсоване. До відкриття Паралімпіади залишилися лічені дні», — підсумував Сушкевич.

Зазначимо, що Паралімпіада стартує в Сочі 7 березня.  

Loading...