Українським біатлоністкам росіяни в Сочі під час змагань кричали «падай»

Незважаючи на яскраву і беззастережну перемогу, у збірної України залишилися і негативні спогади від самої гонки.

Джерело: Відомості

Олімпійські чемпіонки Сочі зізналися після своєї перемоги, що російські вболівальники на трибунах бажали їм невдачі, згадуючи в тому числі й про політичні хвилювання в Україні.

Українські біатлоністки, які 21 лютого завоювали титул олімпійських чемпіонок після естафетної гонки на Іграх в Сочі, розповіли про те, як глядачі, що зібралися на трибунах стадіону "Лаура", бажали їм невдачі, дозволяючи собі неприємні вигуки, пише dt.ua

Незважаючи на яскраву і беззастережну перемогу, у збірної України залишилися і негативні спогади від самої гонки. Виною тому поведінку вболівальників, на яке Олена Підгрушна і Валя Семеренко поскаржилися після перемоги в інтерв'ю російському каналу НТВ-Плюс.

"неможливо Промовчати. Вперше в житті бачила таке, хоча російські вболівальники зазвичай добре підтримують українських спортсменів", - розповіла Підгрушна.

"Сьогодні ми бачили, як російські вболівальники раділи промахам Валі Семеренко, як вони кричали нам по трасі, згадуючи війну, як кричали "промахніться, падайте"... Я бігла, і не вірила в те, що таке можуть кричати російські вболівальники".

Валя Семеренко, яка як раз і передавала естафету Підгрушної, теж була не дуже задоволена прийомом з боку місцевих глядачів.

"Відмовляюся вірити в те, що росіяни так можуть. А це факт. Це почалося з першого етапу. Російська сторона, навпаки, повинна підтримувати українців. Звичайно, деякі підтримували. Спасибі їм за це", - заявила спортсменка.

Нагадаємо, що українки випередили в гонці якраз збірну Росії, а під час завершального бігу Підгрушна зуміла виграти боротьбу у Ольги Вілухіної, не давши їй себе випередити на фінішному відрізку.

Нагадаємо, що українські біатлоністи вперше завоювали медаль найвищої проби на Олімпійських іграх. На попередніх Олімпіадах майстри лижного бігу і стрільби могли похвалитися лише бронзою (Валентина Тцербе, Лілія Єфремова, Віта Семеренко) і сріблом (Олена Петрова). Всього ж в активі українських спортсменів у цьому виді - 5 медалей, дві з яких завойовано у Сочі.

Loading...