Українські біатлоністки здобули «золото» на Олімпіаді в Сочі

Українські біатлоністки здобули «золото» на Олімпіаді в Сочі

Біатлоністки України створили справжній спортивний подвиг.

Джерело: Відомості

Жіноча збірна України з біатлону виграла золоту медаль Олімпійських ігор в естафеті 4х6 кілометрів, передає УНН.

Для Віти Семеренко ця медаль стала другою після здобуття особистої бронзи у першій олімпійській спринтерській гонці на 7,5 кілометра. Сьогодні вона стартувала на першому етапі і, припустившись одного промаху в стрільбі стоячи, передала естафету Юлії Джимі третьою, відстаючи всього на 0.01 секунди від росіянки Яни Романової. Перший етап залишився за італійками.

23-річна киянка Юлія Джима відстрілялася із 100-відсоткою влучністю і передала естафету Валі Семеренко, випередивши чеську біатлоністку Габріелу Соукалову на 12,1 секунди.

Валя Семеренко піднялася з килимка після першої стрільби з випередженням суперниць на 44 секунди, проте їй довелося використовувати 3 додаткових патрони у стрільбі стоячи, тому до фінішу свого етапу Валя помчала вже з меншим відривом – у 23 секунди – від Катерини Шумілової, котра відстрілялася без похибок.

Проте свою подругу по команді Олену Підгрушну Валя Семеренко відправила на останній етап з гандикапом у 28.4 секунди. У стрільбі лежачи їй знадобився один додатковий патрон, другу вона виконала бездоганно і пішла на заключну частину дистанції з перевагою в 11.1 секунди. Тут Підгрушна підтвердила своє реноме блискучої фінішерки. Переможний результат української команди — 1:10:02.5. Срібло дісталося росіянкам — 1:10:28.9 +26.4, бронза – біатлоністкам Норвегії — 1:10:40.1 +37.6.

Зазначимо, що не дійшли до фінішу біатлоністки Франції, оскільки ще на першому етапі Марі-Лор Брюне втратила свідомість і зійшла з дистанції. Спортсменку забрали з траси і відправили в госпіталь.

Біатлоністки України створили справжній спортивний подвиг. Через 20 років після здобуття першого українського золота зимових Олімпіад фігуристкою Оксаною Баюл, у Сочі наші представниці вдруге стали чемпіонами Олімпіади.

Нагадаємо, саме у жіночому біатлоні Україна здобула свою до цього єдину олімпійську нагороду у Сочі-2014. Так, бронзову нагороду у жіночому спринті на 7,5 км здобула Віта Семеренко.

Loading...