Найвищі нагороди за олімпійські медалі отримують спортсмени колишніх республік СРСР

Найвищі нагороди за олімпійські медалі отримують спортсмени колишніх республік СРСР

Як підкреслює Forbes, найщедріші на преміальні колишні республіки СРСР.

Джерело: Відомості

Найбільші преміальні за олімпійські нагороди отримують спортсмени з країн колишніх республік СРСР. Про це повідомляє Forbes.ru, який склав рейтинг країн за розміром нагород для спортсменів.

Так, найбільші премії за здобуті на Олімпійських іграх нагороди отримають спортсмени з Азербайджану, Казахстану та Латвії. Зокрема, азербайджанські спортсмени отримають більш ніж півмільйона доларів за «золото», чверть мільйона за «срібло» та 130 тисяч за «бронзу».

Україна у цьому рейтингу опинилася на дев'ятій сходинці: вітчизняні спортсмени отримають 125 тисяч доларів за «золото», 80 тисяч за «срібло», 55 тисяч — «бронзу». Росія завершує першу десятку ($115,6 тис., $72,2 тис і $49 тис відповідно).

Як підкреслює Forbes, найщедріші на преміальні колишні республіки СРСР. Крім того, чим менше шансів у збірної країни завоювати медалі, тим вищі нагороди. Представники збірних, які завоювали найбільше медалей у Ванкувері (США, Канада і Німеччина), отримають найскромніші винагороди.

Деякі країни взагалі не пропонують нагород своїм спортсменам. Так, напередодні Олімпіади Норвегія і Швеція оголосили, що преміальні за медалі виплачуватися не будуть, кошти підуть на підтримку молодих спортсменів та розвиток спорту.

У Південній Кореї медалісти можуть відмовитися від разових виплат, отримавши замість цього щомісячну пенсію розміром у $923. Лижні федерації Швеції і Норвегії виплачують своїм спортсменам бонуси за підсумками виступів зі спонсорських коштів. Норвезькі медалісти можуть також отримати гранти на навчання.

Loading...