Ультрас оголосили загальне перемир’я: «від Луганська до Карпат фанат фанату — друг і брат»

Ультрас оголосили загальне перемир’я: «від Луганська до Карпат фанат фанату —  друг і брат»

Фанати «складають зброю» проти один одного і закликають до перемир’я уболівальників інших видів спорту.

Джерело: Відомості

Ультрас оголосили про загальне перемир'я між рухами фанатів різних клубів на невизначений термін на матчах чемпіонату України. 

«Ми, фанати українських футбольних клубів, заявляємо про наступне. В українському суспільстві зараз склалася дуже непроста ситуація. Зокрема, у деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах з органами «правопорядку» та місцевою «владою» виключно тому, що представники цих рухів публічно висловили свою мирну, громадянську позицію, на яку вони мають повне право. У зв'язку з цим ми вважаємо, що продовжувати будь-які протистояння між собою — це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві», — йдеться на сторінці ультрас у соцмережі.

Ультрас домовилися про заборону забирати банери та атрибути опонентів, вивішувати образливі банери та викрикувати заряди на адресу один одного або міст-опонентів, спалення шарфів команд-опонентів, будь-яка графіті-війна між фанатськими рухами.

Крім того, здійснюватиметься жорсткий контроль за тим, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації з простими вболівальниками (не фанатами) команд-опонентів.

Зазначається, що рішення про перемир'я повністю підтримали лідери фанатських рухів клубів Прем'єр-ліги: «Волинь» Луцьк, «Ворскла» Полтава, «Динамо» Київ, «Дніпро» Дніпропетровськ, «Говерла» Ужгород, «Зоря» Луганськ, «Карпати» Львів, «Металіст» Харків (Південна і Північна трибуни), «Металург» Запоріжжя, «Іллічівець» Маріуполь, ФК «Севастополь», «Таврія» Сімферополь (Сектор 5 і Сектор 9), «Чорноморець» Одеса, «Шахтар» Донецьк.

Також «за» фанати клубів Першої і Другої Ліги, аматорських ліг і без клубів.

Крім цього, ультрас закликають приєднатися до перемир'я і фанатів не лише футбольних клубів.

«Вважаємо, що продовжувати будь-які конфронтації у фанатському середовищі в даний момент — злочин проти світлого майбутнього України. Від Луганська до Карпат фанат фанату — друг і брат», — додається у повідомленні.

Нагадаємо, що ультрас беруть активну участь у Євромайданах: фанати «Шахтаря» підтримали місцевий майдан і захищали його учасників, згодом до людей вийшли і харківські фанати.  

Loading...