Помер легендарний футболіст Ейсебіо

Помер легендарний футболіст Ейсебіо

На 72-му році життя перестало битися серце португальця Ейсебіо.

Джерело: Відомості

В ніч на 5 січня перестало битися серце футбольної легенди — португальця Ейсебіо. Уродженець Мозамбіка помер на 72-му році життя. 

Ейсебіо був одним з найнебезпечніших нападників своєї епохи, зробивши собі ім'я в складі «Бенфіки» і збірної Португалії. У 64 матчах за збірну Португалії він забив 41 гол.

Довгий час Ейсебіо був найкращим бомбардиром збірної, але у новому тисячолітті його потіснили Педру Паулета і Кріштіану Роналду.

На чемпіонаті світу 1966 року в Англії Ейсебіо став найкращим бомбардиром, забивши на полях Англії дев'ять м'ячів. Португальці тоді дійшли до півфіналу. У 1965 році Ейсебіо був визнаний найкращим футболістом року в Європі, а в 1968 і 1973 роках вигравав «Золоту бутсу», ставши першим володарем нагороди.

У складі «орлів» Ейсебіо 11 разів ставав чемпіоном Португалії і ще п'ять разів завойовував кубок країни. Всього в 715 матчах за «Бенфіку» Ейсебіо забив 727 м'ячів.

Ейсебіо домігся величезного визнання і завдяки успішним виступам у єврокубках. Зокрема, він допоміг «Бенфіці» виграти Кубок чемпіонів-1962. Тричі був найкращим бомбардиром Кубка чемпіонів.

Після «Бенфіки» Ейсебіо багато пограв у Північній Америці, захищаючи кольори мексиканських, американських і канадських команд. 

Loading...