Україні потрібно на проведення Євробаскету 13 мільярдів гривень

Україні потрібно на проведення Євробаскету 13 мільярдів гривень

Кабінет міністрів України опублікував приблизний бюджет проведення чемпіонату Європи з баскетболу. На Євробаскет-2015 планують витратити 13 мільярдів гривень.

Джерело: Відомості

Кабінет міністрів України опублікував приблизний бюджет проведення чемпіонату Європи з баскетболу. На Євробаскет-2015 планують витратити 13 мільярдів гривень, передають «Коментарі».

З цієї суми 2,298 млрд гривень планується витратити з державного бюджету, 3,791 млрд гривень — за рахунок інших джерел, у тому числі за рахунок коштів, залучених під державні гарантії, 1,752 млрд гривень — за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, у тому числі коштів, залучених під держгарантії, 25,49 млн гривень — за рахунок місцевих бюджетів, 5,486 млрд гривень — за рахунок інших джерел.

В результаті виконання Державної цільової соціальної програми підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року уряд планує побудувати три сучасних універсальних центри олімпійської підготовки з баскетболу, реконструювати палаци спорту в Києві та Дніпропетровську.

Також Кабмін розраховує на збільшення на 10% кількості людей, які займаються баскетболом, і створити в результаті здійснення заходів програми близько 10 тис. нових робочих місць.

Нагадаємо, що на проведення матчів Євробаскету-2015 претендує шість міст: Київ, Дніпропетровськ, Львів, Донецьк, Харків та Одеса.

Втім, не зовсім зрозуміло для чого реконструювати, наприклад, Палац Спорту у Києві. Адже, по-перше, його вже і так кілька разів ремонтували, зокрема, перед проведенням чемпіонату світу з хокею в дивізіоні 1 в 2011 році. По-друге, для проведення матчів Євробаскету в Києві планують побудувати новий палац. 

Loading...