Відома естонська велосипедистка продає свої олімпійські медалі та спорядження

Відома естонська велосипедистка продає свої олімпійські медалі та спорядження

Естонська велосипедистка Еріка Салумяе, яка двічі вигравала золоті медалі на Олімпійських іграх, продає на аукціоні своє олімпійське золото, а також медалі всіх достоїнств чемпіонатів світу.

Джерело: Відомості

Естонська велосипедистка Еріка Салумяе, яка двічі вигравала золоті медалі на Олімпійських іграх у Сеулі та Барселоні, продає на аукціоні своє олімпійське золото, а також медалі всіх достоїнств чемпіонатів світу та спортивне спорядження, включаючи велосипеди.

Сама спортсменка, яка вже багато років проживає в Іспанії, відмовилася коментувати це рішення. «Я нічого не коментуватиму журналістам», - заявила вона по телефону, передає «Кореспондент».

Президент Естонського олімпійського комітету Нейнар Селі визнав, що рішення Салумяе стало для нього несподіваним.

«Емоції від виграшу спортсмена належать народу, але медалі — особисто спортсмену. Продаж медалей — особиста справа спортсменки, їй його і пояснювати. Повинен лише зізнатися, що все, що відбувається, для мене сюрприз», — заявив Селі.

За словами президента ЕОК, він спілкувався із Салумяе місяць тому, коли спортсменка, яка займається в останні роки готельним бізнесом, попросила поширити по спортивних каналах інформацію про можливість організації тренувального спортивного табору в Іспанії. Тоді про продаж медалей мови не було.

Британський аукціон GrahamBudd опублікував на своїй домашній сторінці довгий список речей, що належать Салумяе. Олімпійське золото оцінюється у 9-12 тисяч фунтів, а вартість усього майна оцінюється у 41 050 фунтів або у 48 528 євро.

Loading...