Володимир Кличко здолав «російського витязя»

Володимир Кличко здолав «російського витязя»

Гордість України, абсолютний чемпіон світу Володимир Кличко ефектно побив у Москві росіянина Олександра Повєткіна, який таки вистояв усі 12 раундів.

Джерело: Відомості

Гордість України, абсолютний чемпіон світу Володимир Кличко ефектно побив у Москві росіянина Олександра Повєткіна, який таки вистояв усі 12 раундів. 

У московському спорткомплексі «Олімпійський» щойно завершився великий вечір боксу, у головному поєдинку якого абсолютний чемпіон світу Володимир Кличко побив Олександра Повєткіна, позбавивши того статусу регулярного чемпіона WBA, повідомляє «Проспорт».

Кличко здобув 61-шу перемогу, додавши до свого послужного списку ще одну звитягу над боксером, який до зустрічі з ним не знав поразок на професійному ринзі.

З перших секунд стартового раунду «російський витязь» пішов в атаку, але удари йшли або в захист, або в корпус. Володимир почав бій від оборони, завдавши кілька ударів в обличчя росіянину. З середини першого раунду Повєткін почав діяти за правилами боротьби, кілька разів спробував схопити Володю за корпус.

На початку другого раунду Володя влучив потужним ударом в обличчя супернику. Той намагався кожну атаку закінчити клінчом. А кінцівка другого раунду увінчалася ударом Володі в висок росіянина, після якого Повєткін впав. Але зміг піднятися і продовжити бій.

Третій раунд знову почався з швидких, проте безпечних атак росіянина. Володя провів раунд в захисті й зайняв позицію очікування.

Четвертий раунд пройшов у спокійному темпі. А у п'ятому Повєткін знову поліз «штурмувати» Кличка. Однак Володимир впевнено лідирує за очками.

У шостому раунді після удару Кличка над правим оком Повєткіна з'явилася гематома. Протягом раунду спортсмени більше клінчували, ніж боксували.

Переломний момент бою відбувся у сьомому раунді. Володимир почав атакувати і Повєткін двічі опинявся у горизонтальному положенні. На останній хвилині раунду Повєткін ще раз впав після правої бомби Володимира, але зміг піднятися.

У восьмому раунді «Витязь» не пропустив жодного небезпечного удару, зосередившись на оборонних діях. Володимир не поспішає «добивати» суперника.

Дев'ятий раунд — Повєткін намагається атакувати, адже за очками немає шансів виграти, і пропускає кілька дуже потужних ударів в голову.

У десятому раунді Олександр пересувався по рингу без захисту, проте Володя не поспішає закінчувати бій. Наприкінці раунду Повєткін провів непогану контратаку, кілька разів пробивши в корпус Володі.

На початку 11-го раунду Володя похитнувся після удару лівою росіянина. В кінці раунду рефері зняв очко з Володі за поштовх суперника.

В заключному раунді Володимир дуже надійно зіграв у захисті, і не дав супернику жодного шансу для перемоги нокаутом. У середині раунду бій переривався на кілька секунд через порвану рукавичку росіянина. Останні секунди бою пройшли в атаках «Витязя», але всі удари були в «молоко».

Володимир впевнено виграв бій одноголосним рішенням суддів. Тепер Володимир є єдиним чемпіоном за версією Всесвітньої боксерської асоціації, продовжуючи володіти поясом суперчемпіона WBA.  

Loading...