«Динамо» програло «Металісту» в Харкові

«Динамо» програло «Металісту» в Харкові

Харківський «Металіст» здобув більш ніж упевнену перемогу над київським «Динамо».

Джерело: Відомості

Харківський «Металіст» здобув більш ніж упевнену перемогу над київським «Динамо».

«Металіст» (Харків) - «Динамо» (Київ) 3:0

Голи: Хав’єр 43, Соса 90+3, Марлос 90+5

«Металіст»: Дишленкович, Ксьонз, Девіч (Бланко 77), Гуйє, Азеведо, Гомес (Марлос 88), Моледо, Соса, Хав’єр (Краснопьоров 50), Едмар, Соуза

«Динамо»: Коваль, Мбокані, Хачеріді, Тремулінас, Гусєв, Ярмоленко, Безус (Лукман 71), Ленс, Драгович, Вукоєвич, Велозу (Браун 79)

Попередження: Девіч 44 - Безус 42, Лукман 90, Коваль 90+4

«Міцний середняк», яким харківська прес-служба охарактеризувала киян у передматчевому прев'ю, нічого не зміг протиставити команді Маркевича, яка відгрузила у ворота Коваля аж три м'ячі. З урахуванням поразки «Шахтаря» у грі з «Карпатами», «Металіст» ще більше зміцнив свою позицію на вершині турнірної таблиці, розповідає «Чемпіон».

«Динамо», ж у свою чергу, вже відстає від команди з Харкова на дев'ять пунктів, які за такої боротьби в чемпіонаті буде відіграти вкрай важко. В атаці кількість моментів, створених хлопцями Блохіна, можна перерахувати на пальцях однієї руки, оборона — як завжди, а тому і рахунок відповідний.

«Динамо» намагалося атакувати флангами, але більшість цих «спроб» завершувалась подачами в «молоко». Дальні удари, які при такій погоді могли стати непоганою зброєю, ніхто навіть не намагався використовувати, командної швидкості — не було. І навіть в кінцівці, граючи вже у два форварди проти виснаженого суперника, кияни не спромоглися серйозно потривожити Дишленковича, а при цьому самі отримали два м'ячі.

Напередодні старту команди в Лізі Європи Ігорю Суркісу слід запитати себе, а чи потрібна вона йому, ця Європа. Бо, страшно подумати про те, яку гру в чемпіонаті показуватиме ця команда, граючи через два дні на третій. І чи зможе цей «середняк» витягнути на фініші чемпіонату хоча б на підсумкове місце в першій шістці, забувши про Лігу чемпіонів.

Що стосується «Металіста», то команда Маркевича зараз дійсно показує чемпіонський футбол. Соса і Марлос як стоячих обходили захисників суперника, забиваючи свої м'ячі. Як завжди був активний Девіч, який сьогодні не забив, але добряче попсував нерви Драговичу з Хачеріді, на високому рівні матч провели новачки Гомез та Соуза. Та і взагалі, «Металіста» сьогодні грав так, як має це робити претендент на «золото».

Здається, що втративши надію на участь у Лізі чемпіонів, команда по-спортивному розізлилася і поставила собі за мету у наступному сезоні до групового етапу вийти напряму. Харків'яни настільки легко і невимушено переступають через своїх суперників, що на даному етапі виникає лише питання, як довго зможе команда протриматися на цьому рівні. 

Loading...