Ленс Армстронг повернув олімпійську медаль

Ленс Армстронг повернув олімпійську медаль

Американський велогонщик Ленс Армстронг, позбавлений всіх титулів за порушення антидопінгового законодавства, повернув до НОК США бронзову медаль Ігор-2000 в Сіднеї.

Джерело: Відомості

Американський велогонщик Ленс Армстронг, позбавлений всіх титулів за порушення антидопінгового законодавства, повернув до Національного олімпійського комітету (НОК) США бронзову медаль Ігор-2000 в Сіднеї. Про це Армстронг написав у своєму Твіттері, повідомляє «Лента».

Прес-секретар НОК США Патрік Санданскі в Твіттері підтвердив те, що гонщик повернув нагороду. Найближчим часом медаль буде доставлена в штаб-квартиру Міжнародного олімпійського комітету (МОК) у Швейцарії.

МОК позбавив Армстронга олімпійської медалі в середині січня 2013 року, зажадавши також повернути нагороду назад. Американець пішов на цей крок тільки зараз.

Армстронг виграв бронзу Ігор-2000 в індивідуальній гонці. Перемогу тоді святкував росіянин В'ячеслав Єкімов, а «срібло» дісталося німцеві Яну Ульріху. Влітку 2013 року Ульріх зізнався у вживанні допінгу. Але поки ніяких санкцій до нього застосовано не було.

Армстронг був викритий у використанні допінгу в ході розслідування антидопінгового агентства США (USADA), результати якого були оприлюднені в жовтні 2012 року. Крім олімпійської «бронзи» американця, зокрема, позбавили звання семиразового переможця «Тур де Франс».

Loading...