Кімі Райкконен повертається у Ferrari

Кімі Райкконен повертається у Ferrari

Італійська команда Ferrari оголосила про повернення фінського гонщика Кімі Райкконена, який у нинішньому сезоні пілотує болід Lotus. Кімі виступатиме за Ferrari у 2014-15 роках.

Джерело: Відомості

Італійська команда Ferrari оголосила про повернення фінського гонщика Кімі Райкконена, який у нинішньому сезоні пілотує болід Lotus. Кімі виступатиме за Ferrari у 2014-15 роках, пише «Проспорт». 

«Я радий повернутися в Маранелло, де провів три фантастичних і дуже успішних роки. У мене дуже багато спогадів про час, проведений тут, який я зберігав у пам'яті. У першу чергу це чемпіонство в 2007 році. Не можу дочекатися можливості знову керувати болідом з гарцюючим жеребцем і возз'єднатися з багатьма людьми, з якими у мене тісні зв'язки. З метою привести команду до успіху, якого вона заслуговує, я буду працювати разом з Фернандо Алонсо, якого вважаю відмінним гонщиком», — сказав Кімі.

Райкконен приніс Ferrari крайнє чемпіонство (у 2007 році), а після 2009 року покинув команду.

В 2012 році фін підписав контракт з Lotus. За підсумками сезону Кімі виявився єдиним гонщиком в пелотоні, що фінішував у всіх гонках сезону. Райкконен посів третє місце у чемпіонаті-2012.

В поточному сезоні Кімі йде на 4-му місці, відстаючи від лідера чемпіонату Себастьяна Феттеля на 88 очок.

Райкконен замінить в Ferrari бразильця Феліпе Массу, який піде з команди по закінченні сезону-2013. Цікаво, що вперше з 1953 року кольори Ferrari захищатимуть два чемпіони світу. 

Loading...