Бразильський футболіст стане українцем за півмільйона доларів

Бразильський футболіст стане українцем за півмільйона доларів

Донецький футбольний клуб «Шахтар» зумів умовити півзахисника Тайсона прийняти українське громадянство. Як бонус за зміну громадянства 25-річний бразилець отримає 500 тисяч доларів.

Джерело: Відомості

Донецький футбольний клуб «Шахтар» зумів умовити півзахисника Тайсона прийняти українське громадянство. Як бонус за зміну громадянства 25-річний бразилець отримає 500 тисяч доларів, передає «Лента».

Отримавши український паспорт, Тайсон перестане вважатися легіонером. За діючими правилами, у матчах чемпіонату України на полі можуть знаходитися не більше семи іноземних футболістів.

Крім того, Тайсон зможе виступати за збірну України, оскільки не має досвіду виступу за національну команду Бразилії.

У складі української збірної вже виступає натуралізований бразилець. Півзахисник харківського «Металіста» Едмар в 2011 році отримав український паспорт, встигнувши відтоді провести шість ігор за національну команду. Також про бажання отримати українське громадянство заявив партнер Тайсона по «Шахтарю» Луїс Адріано.

Тайсон виступає за «Шахтар» з січня 2013 року. Тоді донецький клуб заплатив «Металісту» за трансфер півзахисника 15,24 мільйона євро. У складі «Металіста» бразилець грав з серпня 2010 року. Починав професійну кар'єру Тайсон в бразильському «Інтернасьональ».

Loading...